perjantai 5. huhtikuuta 2013

Nasuaksaa!

Pääsiäisenä kävin Nasun kanssa ATD:n kisoissa Purinalla, kolme starttia:
Minulla oli tunne juoksemisesta, mutta liikkuva kuva kertoo taas totuuden perässä roikkuvasta kivireestä. Ekat kaksi rataa oli naurettavan helppoja ja olisi pitänyt pystyä parempaan. Eli ei ne sitten tainneet olla minulle naurettavan helppoja. Tuomarina niissä oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Vika rata oli hauska ja kimurantti, Nybergin Johannan käsialaa. Radalta tuli yhteensä 13 tulosta, koirakoita 56. Meidän rata kosahti esteelle nro 9, putkesta piti mennä suoraan kepeille, mutta Nasu kävi hypyn kautta. Agilityssä onnistuminen on niin yksinkertaista. Pidä katse koirassa ja JUOKSE! Vain 30-40 sekuntia... Nasu hoiti kyllä oman tonttinsa erinomaisesti joka radalla.

Nämä oli muuten ekat pätkät minun ja Nasun agilityä, jotka julkaisen!! Syynä on se kameran jalusta. Varmasti jatkossa kuvaan enemmänkin treenejä ja kisoja, myös Herkusta.


Gizmon kasvu on hidastunut tai pysähtynyt, en tosin tiedä voiko meidän vaakaankaan luottaa. Painoa oli tänään punnittuna 11,1kg, 200g enemmän kuin kaksi viikkoa sitten! Toivoisin vielä muutamaa kiloa ja senttiä lisää :)

Puhina ja haukkuminen kohdistuu erityisesti toisiin koiriin tällä hetkellä, mutta myös esim. tummiin pukeutunut (Gizmon mielestä) oudosti käyttäytyvä ihminen voi käynnistää haukun. Eilen Gizmo haukkui meidän tiellä olevaa lasten rekka-autoa, kun palasimme kävelyltä. Häntä pystyssä ja haukkuen se veti rekkaa kohti ja tarkistettuaan sen juttu unohtui. Vahtihaukkua kuuluu välillä sisälläkin, joten siinä Gizmo eroaa Nasusta ja Sipasta.

Purinalla oli samanikäisiä pentuja, jotka olivat ihan pentuja myös mieleltään. Gizmo suhtautui niihin äkäisesti irvistiäen jos ne tulivat sen "alueelle", eli liian lähelle. Toiset olivat vielä innokkaita ja tulivat iloisina moikkaamaan ja leikkikaveria hakemaan. Ei tietysti paras tilanne muutenkaan kohdata ketään, kun ollaan hihnojen kanssa ahtaassa paikassa. Mutta edelleen, toiset olivat iloisia, Gizmo määräävä. Leikkikaveriksi Gizmo kelpuutti aikuisen bortsun, joka odotti rauhallisesti ja antoi Gizmon tehdä aloitteen. Sen kanssa oli saman tien leikit pystyssä.

Kirjaan Gizmon käytöstä ylös, koska monesti nämä pentuajan tapahtumat unohtuvat. Mörköilyihin olen tuumannut että "höpö höpö", vähän matalaan äänen sävyyn, ja ohjannut mielenkiinnon muuhun hommaan. Toisten koirien kanssa olen nyt yrittänyt tehdä niin, että sanon etteivät saa lähestyä, Gizmo on hitaasti lämpenevä. Lenkillä me ei kyllä ketään tavatakaan, vaan harjoitellaan ohitusta. Kotona Gizmo on aika reipas aikuisten koirien kanssa. Se ei niitä hirveästi kumarra, ja sitä vähän seurailenkin... Pentuesisarusten kanssa leikit kuitenkin meni kivasti tapaamisessa!

FC:n esitehtävistä palautteena oli tehdä pidempiä heittoja, ja jatkossa käyttää lelua cik/cap:issä. Vähän mutisin että tahtoo mennä korvat, mutta vastaus oli, että nyt on helppoja harjoituksia, lelu on helpompi tuoda nyt kuin myöhemmin. Paikallaoloonkin sain ohjeeksi käyttää jatkossa lelua. Ihan hyvä idea. Ja maanantaina saadaan kurssin ekat oikeat tehtävät, jee!!

Loppuun laitan esimerkkivideon. Koiran innostava lähetys ja oikea-aikainen (ja -suuntainen)palkkaus:

Niinpä niin. Kouluttaminen on lapsellisen helppoa! Joku pöljä tosin näyttäisi sijoittaneen pussin suoraan päin tolppaa, näin videolta katsottuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti