torstai 28. maaliskuuta 2013

Esitehtävät

En ole pätkääkään kiinnostunut html-kielestä, kuvan tai videon muokkauksesta, kameran käytöstä tai muusta sellaisesta. Mutta mitäpä ei koiraharrastuksen nimissä tekisi. Iso osa FC:n (Foundations class) alkutehtävän toteutusta oli se, että oli hommattava kameraan jalusta, mietittävä käyttääkö pokkaria vai järkkäriä sen ikuisen kännykän sijaan, ja sitten se videonmuokkausohjelman käyttö... plaah. Heti ärsytti videon muokkaus tietokoneella, kun se ei toiminut yhtä helposti kuin kännykän muokkausohjelma. Ymmärrän toki, että  kun on enemmän toimintoja ja mahdollisuuksia, niin monimutkaisemmaksi ne ohjelmat käy. Valitsin todella helpon ohjelman ja silti aluksi kiristi hermoja.

Olen kuitenkin ihan tyytyväinen nyt. Päädyin pokkariin, kun videosta saa kooltaan pienemmän. Jalustakin on ihan kätevä! Neuvojen mukaan ei olisi kannattanut hankkia alle 250 euroa maksavaa jalustaa. Pohdittiin kotona, että meille riittää noin 100 euron jalusta. Kaupassa oli vaan kahta mallia, matalampi ja korkeampi. Molemmat 49,90 euroa. Ok, ajanee asian, ajattelin. Kassa veloitti 19,95, joten katsotaan kauanko jalusta kestää käyttöä! Mutta ihan sopiva hinta minulle!


Foundations class:in esitehtävänä oli leikkiä paljon koiran kanssa, etsiä parasta lelua, cik/cap -käännökset, lelulle "hetsaus" pannasta pitäen ja vapautus, paikallaolo häiriössä ja ovien sulkeminen. Ovien sulkeminen sujuu, mutta jatkan yleistystä erilaisiin oviin. Cik/cap:ia on naksuteltu kotosalla, vaativat vielä vahvistusta paljon mutta alussa ollaan. Jatkan käännösten harjoittelua vielä namilla, kun tuntuu että lelu vie aivot, korvat ja oman ajattelun. Lelun heittelystä tuli oikeastaan vasta videoinnin jälkeen mieleen, että miksi en ole käyttänyt palloa! Voisi sopia hampaita vaihtavan palkaksi huomattavasti paremmin kuin taistelulelu. Taas videolla oli tarkoituksensa. Tuli tarkemmin pohdittua omaa toimintaansa.

Tässä meidän harjoitusvideo, jonka lisäilen Silvian ryhmään ja jään odottamaan kommentteja. Tämä oli ennen kaikkea videointiharjoitus ja videon muokkausharjoitus. Sekin tuli taas esille, että kamera pitää ladata ennen käyttöä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti