maanantai 15. huhtikuuta 2013

6 kk

Perjantaina Gizmo täytti 6 kuukautta. Painoa on noin 12 kg. Gizmo on vauhdikas, energinen ja utelias. Oikein hauska pikku raketti. Ei se aina kuuntele, se hyppää aidan yli pihasta pois ja seikkailee vaikka kuinka kaukana. Se pureskelee kaikkea sallittua ja ei sallittua, eikä se vielä ole sisäsiisti (pitänee katsoa peiliin). Se on siis tavallinen toimelias ja rakas pentu!

Gizmon alkeisoppeja oli nenäkosketus, tassun antaminen ja erilaisten tavaroiden ottaminen suuhun. Niillä kolmella taidolla on ollut helppo opettaa miljoona muuta asiaa. Yleensä hyödynnän naksutinta ja eri tasoista houkuttelua, sekä targetteja (käsi, alusta, jokin laatikko, tuoli tms.). Opinpolku on opettanut sen oppimaan ja tekemään asioita palkan eteen.

Nouto on ollut ehkä yksi puhtaimpia naksuttelutemppuja. Ensin vahvistin minua kohti palauttamista, sitten käteen asti palauttamista, seuraavaksi nousin hiljalleen lattiatasosta kyykyn kautta kumaraan ja siitä seisomaan. Sivuharkkana naksuttelin myös kapula suussa liikkumista keittiössä, ja kapula suussa istumaan käymistä (sijainti mikä vaan). Näistä sitten on alkanut muodostua palautusasento. Videolla näkyy tekniikan harjoittelua ja ekat vauhtinoudot. Alku tuntuu ihan hyvältä, saa nähdä mikä on lopputulos näitä yhdistelemällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti