tiistai 9. huhtikuuta 2013

Halpaa huvia!Luontopolkuja ym. tulee kulutettua melko usein. Tänään arkivapaalla suuntasimme ensimmäistä kertaa Orimattilaan Kairessuo-Mieliäissuo luontopolulle, jonka pituus on reilut 3 kilometriä. Aikaa meillä meni noin kolme tuntia, kun mukana oli myös 4-vuotias ja tietysti eväät.

Ready, steady, go:Isoja kiviä ja kuusen alusia on valloitettu! Pojan ja Herkun lempipuuhaa:Reitti oli hyvin merkitty ja ihan hyvä kulkea, vaikka lumi oli paikoittain tamppaantunut ja välillä vähän jalka upposi, vuodenajasta johtuen.

Reittiä hallitsi kaksi suoaluetta: 

Kohokohta oli ilman muuta lintutorni jyrkkine rappuineen! Koiria ei huimannut, kaikki tulivat uteliaina perässä torniin. Myös Sippa, joka edelleen kulkee innokkaana tälläiset retket.
Bongattu joutsenen ääniä ja ylilentävä laivue. Ja paaaljooon naavaa!Tälle reitille menemme varmasti keväällä tai kesällä uudelleen! Olisi kiinnostavaa nähdä maisemat myös lumen alta ja sijaintikin on meille hyvä.

Loppuun on pakko narista eräästä aiemmasta reissusta. Netin perusteella suuntasimme Saaren kartanon tuntumassa olevalle luontopolulle (Haukan kierros). Mukana koko perhe, mukaan lukien tietysti koirat. Ja eväät repussa. Netissä oli tieto myös nuotiopaikasta ja kodasta. Noin kahdenkymmenen metrin kävelyn jälkeen eteen tuli leveä latu!! Hieman otti päähän. Eihän sinne ole asiaa koirien kanssa, eikä sitä reunaa ole itsekään kiva kulkea, varoen ettei vaan vahingoita latuja. Eikä laduissa ja hiihtäjissä ole mitään vikaa, lähinnä vika oli tässä tapauksessa infossa. Olisimme jättäneet väliin jos olisimme tienneet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti