sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kirjalöytö ja vähän taas Doboa!Sattumalta löysin cdon.com:ista tämän koirahierontakirjan. Se maksoi kokonaisuudessaan 10 euroa postilaatikkoon toimitettuna! Tarjous meni jo ohi, mutta tällä hetkellä sen näyttää saavan edullisesti ainakin booky.com:ista. Olen vasta selaillut kirjaa, vaikuttaa helposti ymmärrettävältä, mutta silti ihan monipuoliselta. Tietoa on koiran luustosta, lihaksista, hierontatekniikoista, venyttelystä ja lopussa on ehdotus hierontaohjelmaksi. Käytännön oppiahan ei mikään kirja korvaa, mutta ehkäpä kotihuoltoon tulisi uusia ideoita ja vinkkejä.

Minua on pitkään kiinnostanut koirahieronta ja lihashuolto, välillä olen pohtinut myös jotain koulutusta koirahierontaan, mutta hinnat on tulleet aina vastaan. Esimerkiksi Tampereen hierontakoulu maksaa noin 4000 euroa nykyisin, minusta se on iso raha. Muitakin koulutustarjoajia löytyy, ja jokaisen tarjoajan kohdalla tietysti aina kiinnostaa se, että kuka siellä opettaa. Mutta kiinnostaisi kyllä oppia hierontaa, jotta osaisi vähintään huoltaa omat koirat.


Hieronnasta jumppaamiseen. Dobo-pallo on nyt täytetty. Se piti täyttää ensin 70%, ja seuraavana päivänä täyteen. Itse täyttö oli mukana tulleella pumpulla jo pienoinen jumppa. Olen jumpannut pallolla itse muutaman kerran ja vähän aloittanut myös koirien jumppaa. Ensimmäisen kerran tavoitteena oli koirien kanssa tutustua palloon. Tuin pallon seinää vasten omilla jaloillani, jotta se pysyisi mahdollisimman paikallaan. Oletin että se olisi niiden mielestä outo, mutta kaikki alle kymmenen vuotiaat kiinnostuivat siitä heti ja yrittivät saman tien kavuta päälle. Ja kiipesivätkin vuorollaan. Ne olivat kaikki aivan innostuneita tyyliin: "Jee, mitä uutta tässä tehdään?". Ensimmäisen kerran tavoite siis saavutettiin, jokainen meni pallon päälle ja kokeili siinä hieman eri asentoja (istu, seiso, maahan).

Toisella kerralla into oli entistä suurempi ja kaikki yrittivät tunkea pallolle omia aikojaan. Eli sitten vaan vuorojen jako, ja harjoittelimme rauhoittumista yhteen asentoon, ja asentojen vaihtoja. Jokaiselta onnistui hyvin myös pyörähdys pallon päällä, molempiin suuntiin. Etenen koirien kanssa hiljalleen, se vaatii itseltäkin totuttelua, että miten tukee palloa, missä pitää namia, ja mistä ja milloin palkkaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti