tiistai 19. helmikuuta 2013

Rokotuksia ja tokon alkeita

Gizmolla on penturokotukset kunnossa. Olin päättäväinen, että tokat rokotukset laitetaan yhdellä kertaa, kuten meidän muillekin koirille on laitettu. Päättäväinen oli myös eläinlääkäri, joka oli nähnyt bordercolliella vakavan reaktion ja suositteli laittamaan rabieksen eri aikaan. Kävimme siis kolme kertaa rokotuksilla, jokaisen kerran hinta oli noin 50 euroa. Ihan vaan muistiksi, jos vaikka huvittaa joskus vuosien päästä vertailla rokotusten hintoja.

Maanantaina eläinlääkärillä saimme myös Gizmon sen hetkisen painon, 8,6 kg (4kk/18 viikkoa).

Ensimmäinen asia jonka opetin Gizmolle, taisi olla kosketuskeppi:


Sen jälkeen en ole ko. välinettä oikein osannut mihinkään käyttää. Namikäsi on aina niin helppo. Ajattelin kuitenkin kokeilla seuraamisen alkeita kosketuskepin kanssa. Hyvänä puolena on minusta se oivaltaminen, jonka kautta lähdetään liikkeelle. Alku on ollut hieman kömpelöä. Pitää itse miettiä mistä palkkaa, missä asennossa keppi on ja minkä pituisena, ja sitten pitää olla maltillinen. Tarkoitus ei ole edetä, ennenkuin muutama askel toimii hyvin ja Gizmo haluaa hakeutua koko ajan perusasentoon itsenäisesti. Välillä naksautan jo pelkästä kepin seuraamisesta, aina ei tarvitse tökätä kohdetta (kunhan on juuri aikeissa).

Namit (eli oma ruoka) siirsin oikeaan käteen, mutta vaikka palkan tulosuunta on väärä, niin Gizmo on pysynyt mielestäni hyvin vasemmalla sivulla ja suunnannut toimintaa kosketuskeppiin ja rintakehääni päin. Ehkä siinä juuri se oivaltaminen tulee esille. Myöhemmin pitää tietysti yhtälailla harjoitella vasemman käden normaalia liikettä, kuten muillakin tekniikoilla. Mutta ainakin ne namit on häivytetty kädestä heti alussa. Katsotaan mihin tämä johtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti