perjantai 22. helmikuuta 2013

Dobo on saapunut!
Tällä viikolla saapui postilähetyksenä vihreä Dobo-pallo, sekä opaskirja. Tulivat muuten nopealla toimituksella, ihan parissa päivässä. Mukana tuli pumppu, mutta en ole vielä ehtinyt palloa täyttää, joten se on pienenä myttynä muovipussissaan. Odottelee vapaita. Kerrankin teen asiat oikein päin, perehdyn opaskirjaan ensin, ennen kuin alan käyttää tuotetta.
Kirjasta sain hyvän ensivaikutelman. Olen tyytyväinen että tilasin sen. Mitähän itseasiassa olisin oikein tehnyt pallolla ilman tuota kirjaa... selannut youtubea ja sitten hetken pohdinnan jälkeen tilannut kirjan? Tai sitten olisin heivannut pallon sinne varastoon niiden muiden tärkeiden tarvikkeiden joukkoon: pari kuljetuslaatikkoa, flyball-kone, laatikoittain roinaa kuten alustoja, kapuloita, ruutunarua, tötsiä, takkeja, hihnoja, valjaita, kuppeja... You name it! Ja jos nyt tuli mieleen jotain mitä tarvitset, niin saa soittaa ja kysyä, voin vaikka tehdä lahjoituksen. Olen kuullut näistä kamoista muutaman kerran järjestelmällisemmältä (?) puoliskolta.

Palatakseni siihen kirjaan. Jumppaliikkeet (koiran ja ohjaajan), niiden toteutus ja vaikutukset kehoon on selitetty selkeästi ja ytimekkäästi. Testasin pikaisesti tavallisella jumppapallolla ohjaajan omia liikkeitä (koira ei osallistu). Tulos: Rapakunnossa. En jaksanut montaa toistoa ja osa liikkeistä tuntui mahdottomilta. Voiko munan muotoinen pallo olla helpompi? -toivottavasti. Vai olikohan tekniikka väärä. Ohjeet oli kyllä niin selkeät, että virheille ei hirveästi jää sijaa. Jatkan harjoituksia sitten kun Dobo on täytetty. Selailin kirjasta myös koiran jumppaliikkeitä Dobolla, odotan innolla että pääsen testaamaan niitä Nasun kanssa! Yhteiset liikkeet eivät ainakaan heti sytyttäneet, ne olivat koiralle helppoja, enimmäkseen lämmittelyä.


Alunperinhän juuri Nasua ajattelin, kun pallon päätin tilata. Minua ehkä kiinnostaisi myös puolipallot ja tasapainotyyny, joita sama tarvikeliike myy. Nasu tarvitsee ehdottomasti hitaita rauhallisia liikkeitä ja harjoituksia, jotka vaativat samalla keskittymistä, rauhoittavat ja vievät energiaa. Nasulla on tapana tehdä asioita suuremmalla voimalla kuin on tarve ja se voi liikkua yli omien voimavarojen. Takana on myös pentueaika ja sektio. Jos oikein innostun, voin vaikka kesällä esitellä jumppaliikkeitä videon muodossa! Kevään mittaan varmaan vähintäänkin kirjoittelen, mihin pallo on päätynyt...


Jos nyt innostuit doboilusta, palloja saa täältä:

http://www.koulutustarvike.fi/index.php


2 kommenttia:

  1. Mietiskelen myös Dobon ostoa, mutta mietityttää mikä olisi oikeankokoinen pallo meille? Minkäkokoinen teidän pallo on?

    VastaaPoista
  2. No muistelisin että meidän pallo OLI 60cm, sehän on mennyt puhki kun siihen ihmeellisesti osui keppi. Pallon mittahan pitäisi olla noin 10cm isompi kuin koiran säkäkorkeus. Jos koira on muutoin perusketterä, niin en usko että mitan kanssa on niin tarkkaa, vaikka ei 10cm täyttyisi.

    VastaaPoista