lauantai 19. tammikuuta 2013

Mammaloma päätetty

Nasu on ollut koko syksyn pois agilitytreeneistä pentueen vuoksi. Kisoista tuli taukoa melko pitkä pätkä, kun kevään muuton jälkeen olen vain treenaillut, ilman kisoja. Taas aloitamme kaiken alusta, sekä treenaamisen että kisaamisen.

Tänään juoksin Nasun kanssa kaksi starttia Vantaalla, agiradan ja hypärin. Johanna Nybergin selkeät radat tuntuivat turvalliselta valinnalta. Agiradalla tuli rimoja alas, meno oli vähän kaoottista. Itse olin myöhässä muutamassa kohdassa, tai en ohjannut kunnolla. Kontaktit oli paremmat kuin odotin, joskaan ei tarpeeksi nopeat. Harkkaesteillä Nasu teki vielä hienoja 2 on-2 offeja, radalla hidasti juuri ennen maata, josta vapautin.

Kontaktit voisivat olla hyvä kisateema keväälle. Sopiva tavoite tässä kohdassa, saada onnistuneita kontakteja radalla. Siinä sivussa saisi kisakokemusta.

Hypäri meni läpi hyvällä mielellä. Nasu oli vapautuneen oloinen, liikkui rennolla kropalla. Se teki muutaman hienon eteenmenon, kohdissa joissa sitä ei pitänyt tehdä. Eli en ollut kertonut ajoissa, tai ollenkaan, mihin mennään. Mutta se ei harmittanut yhtään, iloitsin siitä tunnelmasta, se oli jotenkin hauska rata, ja hauska koira.

Tavoite saavutettu. Kisatauko katkaistu ja jatkokin on selvillä. Treeniä ja kisoja lisää, kuten aina. Sanomattakin selvää, ettei mitään virallisia tuloksia tänään saavutettu, mutta hyvä päivä kuitenkin.

Gizmo pääsi tietysti kisapaikalle mukaan, ensimmäiseen koiratapahtumaan. Se kulki reippaasti ja iloisesti, kuuli välillä puhettani ja leikkikin kiinnosti. Kevyt(!)häkissä se odotteli nukkuen ja possunkorvaa rouskuttaen Nasun suoritusten aikana. Taas Gizmo näki monta erinäköistä koiraa ja ihmistä, puhumattakaan siitä ääntelyn kirjosta! Murinaa, rähinää, kumeaa haukkua, kiljuvaa haukkua, jopa ulvomista ja maukumista.

Päätin etukäteen, että ajellaan kisojen jälkeen Puotinharjun Mustiin ja Mirriin, sekä Itäkeskukseen, jos Gizmo ei ole ihan naatti. Ojangosta kun ei ole sinne enää pitkä lenkki. Mustissa ja Mirrissä Gizmo tapasi taas muutaman uuden koiratuttavuuden. Lapinkoirasta Gizmo ei välittänyt. Se oli Gizmon mielestä liian tuttavallinen tullessaan ihan iholle vaatimaan leikkiä, ja Gizmo murisi sille. Toinen bordercollie kyllä kelpasi. Kävelimme siitä tien yli Itikseen, jossa Gizmo pääsi ihmispaljouden ja lattiamateriaalien lisäksi kokemaan myös hissin. Gizmo kulki kauppakeskuksessa edelläni häntä pystyssä, ei edes huomannut hissiä tai liukuovia, joten totesin että pieni kierros riittää. Liikenne ulkona ei myöskään jännittänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti