maanantai 14. tammikuuta 2013

Tokoinnostus!

Ah, ollos tervehditty!

Parin vuoden aikana on ollut muutto, työn aloitus, pienen lapsen hoidon aloitus, hoitopaikan vaihto, pentue, harrastusseuran vaihtoa ym. pientä. Kaksi vuotta sitten aloitin myös Nasun ohjaamisen agilityssä. Se harrastusaika mitä minulla on parin vuoden aikana ollut, on mennyt lenkkeilyyn ja agilityyn. Agilitytreeneihinkin olen ehtinyt vaihtelevasti.

Ja nyt huomaan tokoilevani! Kävin jopa toisen koiraharrastajan kanssa tokoilemassa YHDESSÄ viime viikolla! Viimeksi olen käynyt treenaamassa tokoa Tampereella! Varmasti intoon on syynä pentu, jonka kanssa on raikastavaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Syynä on myös nuo yhteistreenit toisen harrastajan kanssa. Seura kummasti aina motivoi.

Herkkukin on saanut muistella tokoliikkeitä, eritoten noutoa viime aikoina. Nouto toimii muuten, vain luovutusasento on vaihteleva ja rauhaton. Herkku pyörittelee kapulaa suussaan ja pureskelee. Siis siinä ihan lopussa. Nyt on vain tarkoitus rauhoittaa luovutusta. Sinällään minulle riittää, että Herkku tuo kokeessa kapulan sellaiselle etäisyydelle, josta saan sen noukittua, mutta ei treeni liene haitaksi. Oletan että pistemenetyksiä tulee muistakin liikkeistä, en ole onnistunut motivoimaan Herkkua pitkiin suorituksiin. Se kyllä keksii temppuja nopeasti, on innokas ja valpas, mutta työskentelee kenties vain itselleen... Tottelevaisuuskoe ilman ruokapalkkaa saa sen haaveilemaan jostakin muusta.

Tässä noudon treenivideo:
Gizmo on nyt 13 viikkoa, eli 3 kuukautta. Gizmostakin on tietysti otettu taas videopätkä, tällä kertaa hieman tokohenkinen! Videolla Gizmo harjoittelee lyhyesti paikallaistumista, kaukokäskyjä ja esineen noutoa laatikkoon. Kaukokäskyissä takajalat vielä vähän steppaa, mutta sen saan varmaan vielä anteeksi. Aikaa ja toistoja lisää. Esineenä on muovinen lasten lusikka ja toisena entuudestaan vieras metallilusikka. Gizmo halusi tällä kertaa tarjota itsensä laatikkoon, mieluummin kuin lusikan, ei kait siitä voi muuta kuin palkata! Se taitaa olla suosikkitemppu!

Tässä viikon video Gizmosta:


Pääsimme Gizmon kanssa  Riitan  pentutokoryhmään toukokuulle. Ja kurssista tulee kaksin verroin hauskempi, sillä myös Gizmon veikka on samassa ryhmässä! Saas nähdä miten siellä keskitytään.

Lauantaina tapasimme Gizmon Enne siskon. Myös Enne rakastaa ihmisiä, vieraitakin, mikä on oikein kiva piirre. Sekä Ennen että Tri veljen kanssa Gizmo on ollut painostava päällepäsmäri. Sitä saa vähän väliä rauhoitella, jos vaan seisoskellaan jossain paikallaan. Se ärisee, ravistaa ja jyrää. Ennen tapasin nyt ensimmäistä kertaa luovutuksen jälkeen. Enne on maltillisempi ja harkitsevaisempi kuin Gizmo. Enne kokeili meidän älypeliä, se etsi sieltä namit tyynen rauhallisesti. Gizmo edelleen, monen, monen kerran jälkeen, yrittää hajottaa pelin. Enne myös odotti kauniisti ovella kun se avattiin, ja lähti ulos vasta luvan saatuaan. Mikä sääntö se on? Ainiin, olenhan kuullut sellaisesta joskus.
Tässä taannoin poikamme söi keittiössä ja tuumasi että "äiti, Gizmo on pöydällä". Yritin siinä toruen nostaa Gizmon pois, samalla pohtiessani että olipas se reipas, keksi tuolin kautta mennä pöydälle, ja toteutti sen.

Vaikka olen aika lälly mitä tulee arkitottelevaisuuteen, niin yksi koulutuksen aihe meillä on edessä. Meidän kaikki koira pääsevät treenailemaan autosta poistumista, kunhan kelit lämpenevät. Tai arvatenkin ongelma ei ole se poistuminen. Ne livahtavat joukolla ulos kun takaluukku aukeaa. Mutta, kesällä ne tulevat nimellä, siinä järjestyksessä kun annan luvan. Muita käytössääntöjä en toistaiseksi lupaa opettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti