sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Haukkavuorella

Toiset kisasivat ja/tai kannustivat viikonloppuna agilityn SM-kisoissa Kirkkonummella, itselleni oli osunut työvuorot tälle viikonlopulle.

Koska muu kotiväki häipyi viikonloppureissuun, kävin pitkästä aikaa lauantai-iltana kiertämässä Haukkavuoren perintömetsän luontopolun. Reitti sijaitsee vanhan Lahdentien varressa, Keravan vankilan vieressä. Tätä tuli tallottua monta kertaa kun asuimme Keravalla. Jalkoja saa nostella ja katsoa mihin astuu, minusta ihan mukavaa maastoa. Reitti ei ole pitkä, taittui monesti myös 3-vuotias ja eväät matkassa. Tällä kertaa oli vain kännykkä ja koirat mukana.


Lähtö:


 

 Reitiltä löytyy aktiviteettia kiipeilyharrastajalle ja oksasilppurille:
 

 
 

Koirien on mahdollista uida reitin varrella, veden tarjoaa Keravanjoki (kelpasi Nasulle ja Gizmolle):
 

 
 
 Reitti on ollut aina hiljainen, vastaan tuli tällä kertaa yksi iso koira omistajineen, ja kaksi nuorta miestä näin istuskelemassa vuoren huipulla. Saattaa tosin olla, että olen liikkunut tuolla usein arkipäivisin, jolloin iso osa ihmisistä on töissä.
 
Toiseen aiheeseen...
Herkulla oli valitettavasti tänään epilepsiakohtaus. En sano taas, koska edellisen olen nähnyt noin vuosi sitten. Tämäkin vain vahvisti näkemystäni kohtauksen laukaisevista tekijöistä. Koira on väsynyt (takana jotain väsyttävää, reissu, valvomista tms.), ja sitten ehkä jotain kivaa ja innostavaa (tässä tapauksessa oma ruoka-annos Doboillen (5 min.). Kun Herkku asettui ruokalevolle niin kohtaus alkoi, ensin osittaisena takapäätä kouristavana, josta yleistyi. Kohtauksen jälkeen, alle 10 minuutissa, Herkku oli jo oma itsensä. Normaalisti ennakoin näitä tilanteita, esimerkiksi viikonloppureissun jälkeen Herkku on päivän tai pari lyhyellä hihnalenkityksellä, kotona lepäillen. Tämä oli minulle muistutus, että näin toimitaan jatkossakin. Toivottavasti vältymme taas pitkään kohtauksilta!
 
 
Ps. minulla alkaa huomenna loma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti