tiistai 28. toukokuuta 2013

Vika pentutoko

Pentukurssi on jo takana. Mihin se aika oikein katosi? Kirjoitin ekasta kerrasta, ja nyt kirjoitan vikasta kerrasta... FC vie aika paljon energiaa, sillä se on minulle paljolti uutta asiaa. Tokokurssin asioitakin ollaan toki treenailtu, vaikken olekaan kokenut tarpeelliseksi niin paljon pureskella tekemäämme. Olen pitänyt kotitreenit vaihtelevina ja lyhyinä. Yleensä meidän sisätuokiot koostuu tempuista ja tokosta, yhdistellen. Kotipihassa yhdistyy agi ja toko.

Mutta nyt tulee pohdintaa. Mitä olemme tehneet, ja mitä teemme jatkossa!

Kurssin aikana teimme...

-perusasentoja, seuraamista, seuraamista, ja vielä seuraamista
-ruutua
-kaukoja
-tunnaria
-noutoa
-hyppyä
-jääviä

Missä me olemme...?

-Olen viime viikkoina vahvistellut seuraamisen liikkeellelähtöjä, täyskäännöstä oikeaan ja käännöstä vasempaan. Yritän jatkossa hieman pidentää seuraamispätkää/tehdä eripituisia seuraamisia, laadusta kuitenkaan tinkimättä.

-Olemme tehneet ruutunlähetyksiä noin puolesta välistä, ruudussa lelu. Näillä jatketaan harvakseltaan, pidennetään lähetysmatkaa ja vahvistetaan paikkaa. Toistaiseksi mennään leluruuduilla...

-Kaukojen liikeradat on kivasti jo hallussa. Olen koiran edessä enkä enää käsi kuonossa vie vaihtoja, vaan Gizmo tarjoaa niitä itsenäisesti. Takajalat pysyy kauniisti paikoillaan. Pikkuhiljaa lisäillään matkaa, pääpaino kuitenkin oikeissa liikeradoissa ja innokkuudessa.

-Tunnaria ollaan piiloteltu nurmikkoon, nenällä löytyy hyvin. Pari kertaa Gizmo on päässyt katsomaan ja nuuskimaan tyhjää tunnaririvistöä, väleissä nameja. Jatketaan näin, ja pikkuhiljaa sitten laittelen omaa lähemmäs tyhjää rivistöä.

-Vauhtinoudoilla jatketaan, kokeillaan erilaisia kapuloita, vieraita aina kuin mahdollista. Metalli on ollut koko ajan mukana.

-Hyppyä otetaan harvakseltaan, alohyppy on ihan mallikas jo. Voisin ehkä miettiä ylempien luokkien hyppyjen harjoittelua kesän aikana.

-Jäävien sanoja on vahvisteltu sisällä ja nyt varmaan enenevissä määrin aletaan niitä vahvistella ulkonakin. Ja kesän aikana yhdistellään seuraamiseen.

Paikallaolot? Kai ne tulee itsestään??

Jos ylläolevista vielä erittelee, niin evl-liikkeet voisivat olla treenissä nyt alkuun kerran viikossa tai kahdessa. Seuraamista kerran päivässä tai kahdessa. Kaukoja, noutoa ja jääviä pari kertaa viikossa tai tilanteen ja tason mukaan usemmin tai harvemmin.

Jos ei mitään mutkia tule matkaan, niin realistisena tavoitteena voisi olla syksylle alo1. Kurssin aikana tuli esille, että Gizmo keskittyy hyvin ja tekee hyvällä intensiteetillä. Nyt tietysti tarvitaan treeniä erilaisissa paikoissa ja erilaisilla alustoilla, ja työstetään liikkeet ja liikkeiden välit (!) kasaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti