torstai 8. elokuuta 2013

Toko on kivaa!

Viime viikolla tuntui, että kesäloma vaan jatkuu... säät oli helteiset ja lähdettiin taas reissun päälle. Pitäähän koirilla olla treenitaukoja jolloin omaksutaan uusia juttuja... vai miten se nyt meni. Ainakin ne nauttivat järvestä ja vapaudesta siinä missä me ihmisetkin.

Maanantaina tavattiin Gizmon Frei-veli tokoilujen merkeissä. Gizmo oli ihan pirteä, ottaen huomioon että keli oli edelleen painostavan kuuma ja viikonlopun rantariehuminen alla. Alokasliikkeitä, pitkästä aikaa myös vähän ruutua ja noutoa.


Gizmon kehonhallintaa: Leikkiessä ja palkatessa se heittäytyy kuperkeikkoihin ihan holtittomasti. Lähes aina se nappaa pallonkin kyljellään kierien kiinni (?).Frein mielestä saalistus oli paljon hauskempaa kuin taistelu, ja hakukaarta tarjosi esim. ruudun kanssa. Onneksi namitkin kiinnostaa, niin voi vaihdella palkkaa tehtävän mukaan! Hyvin Frei jaksoi treenailla, ja se odotti aina rauhassa kun me jotain liikettä pohdittiin. Järkevä heppu! Mutta toki 10kk ikäisellä uroksella kiinnostusta oli muuhunkin, kuten olettaa voi. Frei ei aina ollut ihan varma, että kannattaako jotain tehdä, kuten me likat meinattiin.Se on muutes teidän heiniä miettiä, miten kaikki olis kivaa ja kannattavaa! Terv. nuori herra Frei


Gizmolla on olemassa palaset alokasluokkaa varten, nyt vaan pitäisi yhdistellä, ja testailla eri ympäristöissä. Hyppykin toimi tänään kotipihassa, laitoin Gizmon mukaisen korkeuden ensimmäistä kertaa, ei ongelmaa. Liike oli parempi kuin ennen. Ihmeellisesti oppi syöksähtelee välillä myrskyn lailla eteenpäin. Se on varmaan se kesätaukoilu...!!

Myös Herkku sai tokoilla tänään vakavalla mielellä. Mahdollinen koepäivä pitää käyttää tehokkaasti, molemmat koirat tason tarkistukseen samalla kertaa! Herkulla on liikkeet hallussa, jos sitä sattuu huvittamaan. Se nimenomaan onkin minun tehtäväni tässä vaiheessa. Saada huvittamaan. Esim. kaukokäskyjen maasta-istuminen voi olla nihkeää, jos ei vaan jaksa nousta. Voitte kuvitella.

Tässä minun toko-on-kivaa-ilme:

 

Älkää pelätkö minuu, miä vaan keskityn -perinteinen.
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti